threatening - онтологија

заканителен повеќе

заканителниот
Вид збор: Придавка
Што изразува или содржи закана.

заканлив повеќе

Види и: заканителен (прид.)
заканливиот
Вид збор: Придавка
заканителен

заканувачки повеќе

заканувачкиот
Вид збор: Придавка
Што е заплашувачки, застрашувачки.