thicket - онтологија

бујак повеќе

мн. бујаци
Вид збор: Именка, машки род
честак, густеж

честак повеќе

Види и: честар (м.)
честакот
Вид збор: Именка, машки род
Густ дел од шума.
Употреба: Екологија

честар повеќе

Види и: честак (м.)
честарот
Вид збор: Именка, машки род
Густ дел од шума.
Употреба: Екологија