tenant - онтологија

закупец повеќе

мн. закупци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што зема нешто под закуп.
Албански: qiramarrës
Употреба: Економија

закупник повеќе

Види и: закупец (м.)
мн. закупници
Вид збор: Именка, машки род
закупец
Употреба: Економија

закупувач повеќе

Види и: закупец (м.)
мн. закупувачи
Вид збор: Именка, машки род
закупец
Албански: qiramarrës
Употреба: Економија

кираџија повеќе

мн. кираџии
Вид збор: Именка, машки род
Лице што зема стан под кирија, што живее под наем.
Турски: kiracı Албански: qiraxhi
Употреба: Економија

наемател повеќе

мн. наематели
Вид збор: Именка, машки род
Лице што живее под наем.
Албански: qiraxhi
Употреба: Економија

станар повеќе

мн. станари
Вид збор: Именка, машки род
Лице што живее во некој стан.
Албански: qiramarrës, banues
Употреба: Економија

станарка повеќе

Види и: станар (м.)
мн. станарки
Вид збор: Именка, женски род
За жена станар.
Албански: qiramarrëse, banuese
Употреба: Економија