tectonic - онтологија

тектоника повеќе

тектониката
Вид збор: Именка, женски род
Наука што се занимава со движењето и структурата на Земјината кора.
Употреба: Наука

тектонски повеќе

тектонска
Вид збор: Придавка
Што се однесува на тектоника.
Употреба: Наука
Што настанало низ движењето на Земјината кора.
Употреба: Геологија
Примери:
Тектонски движења.