tearing - онтологија

раздирачки повеќе

раздирачкиот
Вид збор: Придавка
Што пронижува, што пара.

раздирлив повеќе

раздирливиот
Вид збор: Придавка
кој пронижува, кој пара
Употреба: Ретко
Примери:
раздирлив вик

раскинувачки повеќе

раскинувачка
Вид збор: Придавка
којшто раскинува
Примери:
раскинувачки липања