tautology - онтологија

тавтологија повеќе

мн. тавтологии
Вид збор: Именка, женски род
Повторување на една и иста мисла со различни зборови.
Албански: tautologji
Употреба: Лингвистика
Натрупување на различни зборови со исто значење.
Албански: tautologji
Употреба: Литература , Поетски збор