tapeworm - онтологија

пантличарка повеќе

мн. пантличарки
Вид збор: Именка, женски род
Долга плоската глиста која се состои од главичка и цел ред членови.
Употреба: Медицина

тенија повеќе

мн. тении
Вид збор: Именка, женски род
Вид долга глиста која како паразит живее во цревата на човек или на некои животни.
Латински: Taenia solium
Употреба: Зоологија , Медицина