take out - онтологија

вади повеќе

вадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Изнесува нешто или некого; изведува некого.
Албански: heq
Соблекува, собува, симнува нешто од себе или од некој друг.
Албански: zbath

доизвади повеќе

доизвадат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади до крај, сѐ.

завади повеќе

завадат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да вади.
Албански: heq, nxjerr

извади повеќе

извадат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да излезе од некоја внатрешност, од некое место, надвор или нагоре, издвои од некоја средина.
Албански: heq, nxjerr

исповади повеќе

Види и: вади (несв.)
исповадат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади од нешто многу предмети.

повади повеќе

повадат
Вид збор: Глагол, свршен
вади кратко
Албански: nxjerr shkurt
Извади се што има.
Албански: nxjerr

поизвади повеќе

Види и: извади (св.)
поизвадат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади малку или уште повеќе.
Албански: nxjerr pak
Извади многу нешта, извади се што имало, што можело да се извади.
Албански: nxjerr shumë