swivel - онтологија

вие повеќе

вијат
Вид збор: Глагол, несвршен
Извива оро, танец, со играње, со водење на орото.
Албански: lakon
Употреба: Преносно значење

витка повеќе

виткаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Оди стамено, со извиткување на телото.
Албански: kthyeshëm
Употреба: Преносно значење