swish - онтологија

зафучи повеќе

зафучат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да фучи.
Албански: fishkëlloj

профучи повеќе

профучат
Вид збор: Глагол, свршен
Помине со голема брзина и звук.
Албански: kalon me ushtimë

саска повеќе

саскаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Што дава, произведува звук на саскање.
Албански: kopanis, zë i nxitjes
Примери:
Змија саскаше во близина.

фис повеќе

Вид збор: Извик
Звук што се слуша при удар на камшик, прачка и сл.

фиука повеќе

фиукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
фрчи, фучи

фрка повеќе

фркаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Удри со камшик, прачка испуштајќи звук.

фрчи повеќе

фрчат
Вид збор: Глагол, несвршен
Лета со шум.
Албански: fluturon me ushtim