sustain - онтологија

дандиса повеќе

дандисаат
Вид збор: Глагол, свршен
издржи, поднесе
Употреба: Разговорно

докрепи повеќе

докрепат
Вид збор: Глагол, свршен
Издржи, поднесе нешто до крај.
Албански: duroj

истрпи повеќе

истрпат
Вид збор: Глагол, свршен
Издржи до крај, поднесе нешто.

одржи повеќе

одржат
Вид збор: Глагол, свршен
Зачува, сочува нешто во иста состојба.
Албански: ruaj

поднесе повеќе

поднесат
Вид збор: Глагол, свршен
издржи
Албански: qëndroi

претрпи повеќе

претрпат
Вид збор: Глагол, свршен
истрпи
Албански: mundohem

трпи повеќе

трпат
Вид збор: Глагол, несвршен
издржува
Албански: mirëmban