susceptible - онтологија

поводлив повеќе

поводливиот
Вид збор: Придавка
Што лесно се поведува по друг, лесно паѓа под туѓо влијание.

податен повеќе

Види и: податлив (прид.)
податниот
Вид збор: Придавка
податлив

податлив повеќе

податливи
Вид збор: Придавка
Што лесно може да се обработи, да се обликува, да послужи за нешто.
Што е неотпорен, што лесно паѓа под влијание.