sugary - онтологија

шеќерен повеќе

шеќерниот
Вид збор: Придавка
Што е за шеќер; што дава, што содржи шеќер.
Што се однесува на шеќер.
Што е од шеќер.

шеќерлија повеќе

Вид збор: Придавка
Што е со шеќер, сладок.
Турски: şekerli
Употреба: Архаизам , Неменлив збор

шеќеров повеќе

Види и: шеќерен (прид.)
шеќерови
Вид збор: Придавка
Кој што е од шеќер.
Употреба: Народна поезија
Примери:
грутка шеќерова