sugar factory - онтологија

шеќерана повеќе

мн. шеќерани
Вид збор: Именка, женски род
Фабрика за производство на шеќер, работилница за производи од шеќер.
Албански: fabrikë sheqeri
Употреба: Економија
Примери:
Земјоделците ги сметаат за неприфатливи новите услови за производство што ги поставуваат шеќераните.