successful - онтологија

деловен повеќе

деловниот
Вид збор: Придавка
Што води до успех во работата.
Албански: i sukseshëm, i punës

среќен повеќе

среќни
Вид збор: Придавка
Што носи среќа, радост.

успешен повеќе

успешни
Вид збор: Придавка
Позитивен резултат, успешно постигање на нешто.
Албански: i suksesshëm
Примери:
Успешен крај.
Завршени со успех.
Албански: me sukses
Примери:
Успешните работи ќе се наградат.