stutter - онтологија

д’тка повеќе

д’ткаат
Вид збор: Глагол, несвршен
пелтечи

запелтечи повеќе

Види и: пелтечи (несв.)
запелтечат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да пелтечи.

затепка повеќе

затепкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да тепка, да пелтечи, да д'тка.
Албански: bëlbëzon
Кажува нешто со тепкање.
Албански: bëlbëzon, rrëfen me ndërprerje

зацеди повеќе

зацедат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне бавно и несигурно да зборува.
Албански: belbëzoj
Употреба: Преносно значење

пелтечи повеќе

пелтечат
Вид збор: Глагол, несвршен
тепка

пропелтечи повеќе

пропелтечат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да пелтечи.

тепка повеќе

тепкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
пелтечи, тептави

тептави повеќе

тептават
Вид збор: Глагол, несвршен
пелтечи, тепка

тревливи повеќе

тревливат
Вид збор: Глагол, несвршен
Не зборува чисто, меша, запира со јазикот, пелтечи.