stray - онтологија

блуден повеќе

блудни
Вид збор: Придавка
Што го згрешил правилниот пат, што заблудел.
Употреба: Архаизам

залутан повеќе

залутана
Вид збор: Придавка
Што е загубен, изгубен, дезориентиран.