stiff - онтологија

втренчен повеќе

втренчениот
Вид збор: Придавка
Што е со вкочанет, здрвен поглед.

дрвен повеќе

дрвени
Вид збор: Придавка
Што е стегнат, строг.

дрвенест повеќе

дрвенестиот
Вид збор: Придавка
стегнат, вкочанет, неподвижен

здрвен повеќе

здрвениот
Вид збор: Придавка
Што е вкочанет, неподвижен, нееластичен.

крут повеќе

крутиот
Вид збор: Придавка
Што е тврд, што не го менува лесно својот облик; што не се витка, нееластичен.