sticky - онтологија

душен повеќе

душниот
Вид збор: Придавка
задушлив
Употреба: Разговорно

задушлив повеќе

задушливиот
Вид збор: Придавка
Што го отежнува дишењето, што задушува.

запарен повеќе

запарниот
Вид збор: Придавка
запурничав
Употреба: Дијалектен збор

запурничав повеќе

запурничава
Вид збор: Придавка
Што е со запурнина.
Албански: zapulli

лепкав повеќе

Види и: леплив (прид.)
лепкавиот
Вид збор: Придавка
леплив

леплив повеќе

лепливи
Вид збор: Придавка
Што се лепи, со што може да се лепи.

смолест повеќе

смолести
Вид збор: Придавка
Што е густ и леплив како смола.