stepmother - онтологија

маќеа повеќе

мн. маќеи
Вид збор: Именка, женски род
Жена на таткото во однос на неговите деца од претходниот брак.

маштеа повеќе

Види и: маќеа (ж.)
мн. маштеи
Вид збор: Именка, женски род
невистинска мајка

примајка повеќе

мн. примајки
Вид збор: Именка, женски род
Жена на таткото во однос на неговите деца од претходниот брак.