standardization - онтологија

стандардизација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Воведување на еднообразни форми на производи.
Примери:
Стандардизација на производството.

стандардизирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
стандардизира

типизација повеќе

типизацијата
Вид збор: Именка, женски род
За производството на нешто; подведување под некаков тип, образец.
Албански: standardizim
Употреба: Економија
Примери:
Типизација на производството на делови.