stand - онтологија

ногари повеќе

Вид збор: Именка, множина
Дрвени или метални држачи на кои нешто се става за обработка или со друга намена.

ногарка повеќе

Види и: ногалка (ж.)
мн. ногарки
Вид збор: Именка, женски род
ногалка

подлога повеќе

мн. подлоги
Вид збор: Именка, женски род
Предмет што се подметнува под друг предмет.
Албански: bazë, themel

подлошка повеќе

Види и: подлога (ж.)
мн. подлошки
Вид збор: Именка, женски род
подлога
Албански: nënshtresë
Употреба: Деминутив

стапало повеќе

мн. стапала
Вид збор: Именка, среден род
Издаден праг (на автомобил).
Албански: prag

тезга повеќе

мн. тезги
Вид збор: Именка, женски род
Маса за изложување и продажба на производи.
Турски: tezgâh Албански: tezgë
Употреба: Економија

тезге повеќе

Види и: тезга (ж.)
мн. тезгиња
Вид збор: Именка, среден род
Специјална маса во трговски или занаетчиски дуќан.
Турски: tezgâh Албански: tezgë
Употреба: Економија