stake - онтологија

клада повеќе

мн. клади
Вид збор: Именка, женски род
Голем куп од дрва наредени за палење оган.
Албански: drunjë për zjarr

кол повеќе

мн. колови
Вид збор: Именка, машки род
Дебело, право и на едниот крај наострено дрво за забивање во земја.

колец повеќе

Види и: кол (м.)
мн. колци
Вид збор: Именка, машки род
кол

колче повеќе

мн. колчиња
Вид збор: Именка, среден род
кол
Албански: hu, kunj
Употреба: Деминутив