stage - онтологија

инсценира повеќе

инсценираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Направи инсценација за театарска претстава, преработи, преработува литературно дело за изведба на сцена.
Албански: inscenim
Употреба: Сцена
Прикаже, прикажува веќе случен настан за да се открие вистината.
Албански: inscenim
Употреба: Преносно значење