squeeze out - онтологија

догмечи повеќе

догмечат
Вид збор: Глагол, свршен
Заврши со гмечење.
Албански: mbaroj me shtrydhje

доисцеди повеќе

Види и: исцеди (св.)
доисцедат
Вид збор: Глагол, свршен
Исцеди до крај, доцеди.
Албански: shtrydh
(се доисцеди) Се исцеди до крај.
Албански: sosë, harxhoj

достиска повеќе

Види и: стиска (несв.)
достискаат
Вид збор: Глагол, свршен
Стиска до крај.
Албански: trus, shtrëngoj

искамчи повеќе

искамчат
Вид збор: Глагол, свршен
Постигне нешто, извлече нешто од некого со постојани и наметливи молби.

исцеди повеќе

исцедат
Вид збор: Глагол, свршен
Извади течност од нешто со стискање и гмечење.
Албански: shtrydh
Измачи некого, направи да биде слаб, без сила.
Албански: shtrydh
Употреба: Преносно значење
Лиши некого од материјални средства, крајно осиромаши.
Албански: shtrydh
Употреба: Преносно значење