specific - онтологија

конкретен повеќе

конкретни
Вид збор: Придавка
Што е достапен на сетилата, што може да се почувствува.
Што е точно определен, јасен.

наменски повеќе

наменскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на намена, што е наменето.

определен повеќе

определени
Вид збор: Придавка
Што не е директно искажан, извесен, некој, некаков.

специфичен повеќе

специфични
Вид збор: Придавка
Карактеристичен, својствен на одделно лице, предмет или појава.

специфички повеќе

Види и: специфичен (прид.)
специфичкиот
Вид збор: Придавка
специфичен
Употреба: Ретко