soldering iron - онтологија

лем повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
летком

лемило повеќе

мн. лемила
Вид збор: Именка, среден род
Апарат со кој се леми.
Употреба: Технологија

летком повеќе

мн. леткоми
Вид збор: Именка, машки род
лемило
Германски: Lötkolben
Употреба: Технологија