solder - онтологија

залеми повеќе

Види и: леми (несв.)
залемат
Вид збор: Глагол, свршен
Поврзе со лемење.
Употреба: Технологија

лем повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Легура што се користи за спојување метали.
Употреба: Технологија
летком

леми повеќе

лемат
Вид збор: Глагол, несвршен
Поврзува, лепи жички или други метални делови со калај (или со легури на калајот со олово или цинк) со посебен апарат.
Употреба: Технологија