softness - онтологија

мекост повеќе

Види и: мек (прид.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Својство на мек.

мекота повеќе

Види и: мекост (ж.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
мекост

мекотија повеќе

мн. мекотии
Вид збор: Именка, женски род
мекост

намек повеќе

мн. намеци
Вид збор: Именка, машки род
Збор или израз со кој само се наговара, се загатнува нешто без да се искаже мислата јасно, отворено.

попустливост повеќе

Види и: попустлив (прид.)
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
попуштање
Албански: butësi

ровитост повеќе

Види и: ровкавост (ж.)
ровитоста
Вид збор: Именка, женски род
ровкавост

слабост повеќе

(едн.) слабоста
Вид збор: Именка, женски род
Отсуство на тврдост.
Албански: dobësi