snip - онтологија

испосече повеќе

испосечат
Вид збор: Глагол, свршен
Исече во голема мера или на повеќеместа.
Албански: pres

штрапка повеќе

Види и: штрапа (несв.)
штрапкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Штрапа по малку или уште малку.