smuggling - онтологија

контрабанда повеќе

контрабандата
Вид збор: Именка, женски род
Тајно пренесување стока, оружје, злато, девизи преку граница за да се избегнат царинските давачки или прописите за забрана на слободна трговија со некои артикли.
Албански: kontrabandë
Употреба: Правда

криумчарење повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Илегална трговија со стока.
Српски: кријумчарење
Употреба: Дијалектен збор , Правда

шверцување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
шверцува
Употреба: Правда