smuggler - онтологија

контрабандист повеќе

мн. контрабандисти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се занимава со контрабанда.
Употреба: Правда

криумчар повеќе

мн. криумчари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што кришум, илегално тргува со стока без да плаќа даноци или давачки.
Српски: кријумчар
Употреба: Дијалектен збор , Правда

шверцер повеќе

мн. шверцери
Вид збор: Именка, машки род
Контрабандист, оној што се занимава со шверц.
Албански: kontrabandist, shvercer
Употреба: Економија , Правда

шверцерка повеќе

мн. шверцерки
Вид збор: Именка, женски род
Женски род од шверцер.
Употреба: Правда