slow - онтологија

забава повеќе

Види и: забави (св.)
забаваат
Вид збор: Глагол, несвршен
забави
Албански: ngadalsoj

забави повеќе

забават
Вид збор: Глагол, свршен
Прави нешто да се одвива побавно, ја намали брзината при движењето или при вршењето друго дејство.
Албански: ngadalsoj