slanted - онтологија

кос повеќе

коси
Вид збор: Придавка
Што е навален, што е под некаков агол во однос на околните предмети или на хоризонталната површина.

накосен повеќе

Вид збор: Придавка
Што е поставен накосо.

поднакривен повеќе

Види и: поднакриви (св.)
поднакривениот
Вид збор: Придавка
Што се поднакривил, се настранил малку.