sixteen - онтологија

шеснаесет повеќе

Вид збор: Број
Основен број за определена бројност; се бележи со бројката 16.
Употреба: Математика

шеснаесетка повеќе

мн. шеснаесетки
Вид збор: Именка, женски род
цифрата 16
Албански: gjashtëmbdhjetëshe