sisyphic - онтологија

Сизифов повеќе

Сизифова
Вид збор: Придавка
Само во изразот: Сизифов труд (работа) - залудна тешка работа.

сизифовски повеќе

Види и: Сизифов (прид.)
сизифовска
Вид збор: Придавка
Сизифов
Примери:
сизифовски напори