sinking - онтологија

стајување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
таложење
Албански: stivim

тонење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
тоне

тунење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
тонење
Употреба: Дијалектен збор