significant - онтологија

забележлив повеќе

забележливиот
Вид збор: Придавка
Што остава впечаток, што се изделува, што се разликува по нешто.

значаен повеќе

значајни
Вид збор: Придавка
Што има големо значење, што е многу важен.

значителен повеќе

значителни
Вид збор: Придавка
Што е голем по размер, по сила, количество и поради тоа има определено значење.

сигнификантен повеќе

сигнификантниот
Вид збор: Придавка
значаен, важен, забележлив, упадлив