shred - онтологија

издрпа повеќе

Види и: дрпа (несв.)
издрпаат
Вид збор: Глагол, свршен
Грубо истрга, истегне, влечејќи и кинејќи.

испартали повеќе

испарталат
Вид збор: Глагол, свршен
Претвори нешто во партали, одрпа, искине (облека и сл.)
Турски: partal etmek Албански: bëj copa
(се испартали) Стане парталаво.
Албански: bëhet copa, partall