shouting - онтологија

виканица повеќе

Види и: викотница (ж.)
мн. виканици
Вид збор: Именка, женски род
викотница

викот повеќе

мн. викоти
Вид збор: Именка, машки род
вик, врева

викотница повеќе

мн. викотници
Вид збор: Именка, женски род
викање, врева, викот

развикување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) развикува

раздирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
раздерување

расцркување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) расцркува

рукање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
рука

свикување повеќе

Види и: свикува (несв.)
мн. свикувања
Вид збор: Именка, среден род
Извикување гласно.
Албански: britmë

скарување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
викање, срамотење
Албански: britmë, sharje, qortim