shortage of time - онтологија

цајтнот повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Во шахот - недостиг на време за размислување.
Германски: Zeitnot
Употреба: Спорт
Воопшто - недостиг на време за извршување на некоја работа.