shoemaker - онтологија

кондураџија повеќе

мн. кондураџии
Вид збор: Именка, машки род
чевлар
Турски: kunduracı
Употреба: Разговорно

наланџија повеќе

мн. наланџии
Вид збор: Именка, машки род
Тој што изработува налани.
Турски: nalıncı

папуџија повеќе

мн. папуџии
Вид збор: Именка, машки род
Оној што произведува папучи, влечки.
Турски: pabuççu
Употреба: Архаизам

шустер повеќе

мн. шустери
Вид збор: Именка, машки род
кондураџија, чевлар
Германски: Schuster
Употреба: Дијалектен збор