sharpened - онтологија

изострен повеќе

изострениот
Вид збор: Придавка
Што се усовршил во некоја особина, чувство, сетило и сл.

наточен повеќе

наточениот
Вид збор: Придавка
Што сече, остар.
Албански: i mprehur

подизострен повеќе

Види и: подизостри (св.)
подизострениот
Вид збор: Придавка
Што е малку, донекаде изострен.