shareholder - онтологија

акционер повеќе

мн. акционери
Вид збор: Именка, машки род
Сопственик на акции.
Албански: aksionar
Употреба: Економија

делничар повеќе

мн. делничари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што има дел од заеднички имот, од заедничко наследство.

учесник повеќе

мн. учесници
Вид збор: Именка, машки род
акционер
Албански: aksionist
Употреба: Економија