shaken - онтологија

затресен повеќе

затресениот
Вид збор: Придавка
Што е обземен од грижи за некого или за нешто.

разлулан повеќе

разлуланиот
Вид збор: Придавка
Што е несигурен, разнишан.

тресен повеќе

Види и: тресе (несв.)
тресени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) тресе