septagonal - онтологија

седмоаголен повеќе

Види и: седумаголен (прид.)
седмоаголна
Вид збор: Придавка
седумаголен
Употреба: Математика

седмостран повеќе

седмострана
Вид збор: Придавка
Кој има седум страни.
Употреба: Математика

седумаголен повеќе

седумаголни
Вид збор: Придавка
Кој има седум агли.
Употреба: Математика