self-praise - онтологија

самопофалба повеќе

мн. самопофалби
Вид збор: Именка, женски род
Фалење на самиот себе.
Употреба: Книжевен збор

самореклама повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Рекламирање, фалење самиот себеси.

самофалба повеќе

мн. самофалби
Вид збор: Именка, женски род
фалба на себеси

самофалство повеќе

мн. самофалства
Вид збор: Именка, среден род
Фалење на самиот себе.

себеистакнување повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Јавно истакнување на самиот себеси, на својата работа, на својата личност.

фаленица повеќе

мн. фаленици
Вид збор: Именка, женски род
(обично мн.) фалење
Примери:
Доста со тие фаленици.