seismic - онтологија

сеизмичен повеќе

Види и: сеизмички (прид.)
сеизмичниот
Вид збор: Придавка
сеизмички
Употреба: Геологија

сеизмички повеќе

сеизмичка
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на земјотрес, сврзан со колебањата на Земјината кора; подложен на земјотреси; кој служи за регистрација и изучување на колебањата на Земјината кора.
Албански: sizmik
Употреба: Геологија