secular - онтологија

лаицистички повеќе

лаицистичкиот
Вид збор: Придавка
Световен, што е одделен од религијата.
Германски: laizistisch
Употреба: Политика

мирски повеќе

мирскиот
Вид збор: Придавка
Што е световен.

световен повеќе

световни
Вид збор: Придавка
Кој не е црковен, духовен.

секуларен повеќе

секуларни
Вид збор: Придавка
Што однесува на нешта од овој свет.