scum - онтологија

багра повеќе

мн. багри
Вид збор: Именка, женски род
банда, џган
Албански: bandë
Употреба: Дијалектен збор

жаба повеќе

мн. жаби
Вид збор: Именка, женски род
Густ пивтиест талог во сад во кој се чува киселина, оцет.
Албански: llum

жган повеќе

Види и: џган (м.)
мн. жганови
Вид збор: Именка, машки род
џган

зган повеќе

Види и: џган (м.)
(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
џган

јанќесеџија повеќе

мн. јанќесеџии
Вид збор: Именка, машки род
измамник, распуштен човек
Албански: matrapas, mashtrues
Употреба: Разговорно

кајмак повеќе

(едн.) кајмакот
Вид збор: Именка, машки род
Густиот слој на површината од кафето.
Албански: kajmak, shkumë
Употреба: Гастрономија

олош повеќе

Вид збор: Именка, машки род
изрод, багра, џган
Српски: олош
Употреба: Дијалектен збор

пезевенк повеќе

мн. пезевенци
Вид збор: Именка, машки род
подмолник
Турски: pezevenk Албански: pezevenk, pimp
Употреба: Архаизам

подмолник повеќе

мн. подмолници
Вид збор: Именка, машки род
Лице што мисли и дејствува подмолно.

скрама повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Кожичка што се фаќа по површината на течности по долго стоење.

џган повеќе

џганот
Вид збор: Именка, машки род
лошо друштво